Metodologije razvoja programske opreme ~ Projektni blog |

sreda, 21. januar 2009

Metodologije razvoja programske opreme

Objava o metodologijah vodenja softverskih projektov: http://www.noop.nl/2008/07/the-definitive-list-of-software-development-methodologies.html

Zanimivo, ker opiše kar nekaj t.i. metodologij in t.i. agilnih metodologij, ki so v SW-skem svetu še posebej razširjene. Ne bom se ponavljal: vsaka organizacija bi lahko razvila sebi ustrezno metodologijo - iz nič (opiranje na osnovne koncepte in stanarde) ali izpeljanko že obstoječe po izbiri.

Sofveraši se bodo celo prej kot v zgornjem seznamu našli na seznamu metodologij, objavljenih na Wikipediji, saj so tam navedeni prijemi (ne bom jih imenoval metodologije, čeprav se ponekod metodološko uporabljajo, in celo zelo dosledno; niti jim ne bom rekel "cvetke", ker izhajajo iz prakse in nekomu elegantno pomagajo), kot so:
Niti ne bom rekel, da so razvojniki in programerj pregovorno alergični na postopke... in dokumentiranje... zgornje je njihov zgovoren odgovor, da se tudi čisti SW-ski projekti zavedajo potrebe po urejenem pristopu.




Tudi ti delaš na projektih? Imaš podobne izkušnje? Pridruži se nam:

Preverite tudi ProjektnoVodenje.com - Zemljevid projektnega vodenja, ki širši poslovodni sferi poenostavlja razumevanje pojma in pomembnosti "projektnega vodenja" za uspeh poslovanja podjetij in ne-tržnih organizacij.

Projektni blog je avtorsko delo.

Uporaba in vsako razmnoževanje (razen kratkih citatov z navedbo vira in avtorja) je brez izrecnega dovoljenja avtorja prepovedano.