Projekti so način UVELJAVLJANJA SPREMEMB ~ Projektni blog |

ponedeljek, 16. februar 2009

Projekti so način UVELJAVLJANJA SPREMEMB

Spremembe so edina stalnica našega življenja ter poslovanja. So posledica naravnih tokov, sprememb v okolju, prilagajanja, opuščanja, odrekanja, sodelovanja ter nerazložljivih silnic.

Spremembe so tudi rezultat zavednega delovanja. In če je takšno delovanje v skladu s smiselno strategijo in vizijo, prinašajo pozitivna stanja.

Projekt je način zavednega in organiziranega uveljavljanja sprememb. Način, ki zmanjšuje odstopanja od planiranih stroškov in zagotavlja časovno predvidene rezultate. Rezultati projekta so vedno razlika med prvotnim in končnim stanjem - torej "zavedna sprememba".

Dobri projekti nudijo naročniku konkurenčne prednosti (energijska in časovna optimizacija, zmanjšanje stroškov poslovanja (nižja lastna cena poslovanja), boljši asortiman produktov) in večjo stopnjo pripravljenosti za odzivanje na vplive okolja kot je (bližajoča) recesija.

Projekti za zavedne spremembe v recesiji:
Tudi ti delaš na projektih? Imaš podobne izkušnje? Pridruži se nam:

Preverite tudi ProjektnoVodenje.com - Zemljevid projektnega vodenja, ki širši poslovodni sferi poenostavlja razumevanje pojma in pomembnosti "projektnega vodenja" za uspeh poslovanja podjetij in ne-tržnih organizacij.

Projektni blog je avtorsko delo.

Uporaba in vsako razmnoževanje (razen kratkih citatov z navedbo vira in avtorja) je brez izrecnega dovoljenja avtorja prepovedano.