Kreativni projekt: Javnepohvale.si ~ Projektni blog |

petek, 05. marec 2010

Kreativni projekt: Javnepohvale.siOdslej bom v svoj blog vključil tudi predstavitve svojih osebnih projektov, ki temeljijo na moji lastni in kreativnosti projektnih partnerjev in vključenih ekip. Projekt Javnepohvale.si je prvi v tem nizu, ki se bo nadaljeval v nekajmesečnih presledkih, ker hkrati vodim tudi poslovne projekte, ki pa jih zaradi zaupnosti ali brez dovoljenja svojih naročnikov ne bom javno razlagal.

Zakaj Javnepohvale.si?

V knjigah "Pljusk pohval" (o dresiranju ork v floridskih bazenih) in "Zmagovalci" (o razvoju zmagovalnega teama), obe veliki uspešnici avtorja Kena Blancharda na področju poslovne literature, sem bral o moči, ki jo imajo v poslovnem svetu in v medčloveških odnosih pohvale oziroma pozitivni odnosi - veliko večjo moč od kritik, ki se kot bakterije multiplicirajo in pokvarijo ozračje, medčloveške odnose in povzročijo destruktiven konflikt znotraj organizacije, ki rezultira v stroških časa, zadovoljstva in denarja. Nekoliko kasneje, na predavanju Edwarda de Bona, svetovni legendi lateralnega razmišljanja, pa me je zajel roj kreativnih idej, med katerimi so bile tudi Javnepohvale.si.

Najti napako je veliko lažje kot poiskati razlog za pohvalo.

Pohvala pomeni potrditev želenega dejanja in spodbuja zmagovalni duh v (poslovnih, športnih, kreativnih) skupinah. S pohvalo "okužena" organizacija je bolj samozavestna, suverena in bolj uspešna. Nasprotno, s kritiko prepletena družba (kjer prevladuje zgolj iskanje napak in obtoževanje) ne napreduje pravilno. Projekt javnepohvale.si zato pomeni izziv in spodbudo za izboljšanje obstoječe mentalitete slovenske družbe.

O spletni strani Javnepohvale.si

Glavna funkcionalnost spletne strani Javnepohavle.si je vnos in objava pohval, ki jih lahko vpiše kdorkoli za kogarkoli - bodisi za podjetje, javno ustanovo ali osebo. Torej gre za odprt sistem, ki daje splošni javnosti možnost, da se na pozitiven način izrazi. Spletna stran Javnepohvale.si ne dopušča kritičnosti in obtoževanja, pač pa pomeni "oazo spletne pozitivnosti".

Kako je spletna stran Javnepohvale.si nastala?


Seveda je bil za razvoj ideje in konkretnega izdelka potreben projekt. S cilji, vlogami, aktivnostmi, časovnim planom. Sicer enostaven, ampak vseeno projekt. In z dokumentacijo. Sicer zelo poenostavljeno, a je služila svojemu namenu: dokumentirati inspiracijo in jo uresničiti v konkretnih aktivnostih. Osrednji "dokument" je bil misleni vzorec projekta (PDF), ki je nastopal kot VDP (vzpostavitveni dokument projekta):Bistveni poudarki dokumenta so: enostavnost uporabe, ZEN dizajn, wordpress platforma z lastnim do-razvojem obstoječih pluginov in funkcij ter razlog, zakaj je projekt družbeno koristen.

Za vnaprej bodo moji napori in napori somišljenikov (podpornikov) usmerjeni v širjenje uporabe portala, ker verjamemo, da lahko spletna stran javnepohvale.si za vsaj nianso izboljša vzdušje in odnose v naši družbi.

Pohvalimo tisto, česar več si želimo.

Glej tudi: 13 nasvetov kako ravnati z dobro idejo

Tudi ti delaš na projektih? Imaš podobne izkušnje? Pridruži se nam:

Preverite tudi ProjektnoVodenje.com - Zemljevid projektnega vodenja, ki širši poslovodni sferi poenostavlja razumevanje pojma in pomembnosti "projektnega vodenja" za uspeh poslovanja podjetij in ne-tržnih organizacij.

Projektni blog je avtorsko delo.

Uporaba in vsako razmnoževanje (razen kratkih citatov z navedbo vira in avtorja) je brez izrecnega dovoljenja avtorja prepovedano.